Τι συμφέροντα παίζονται για το νέο Δημαρχείο


Δεν περίμενα ότι θα ερχότανε μέρα που δεν θα ήξερα τη να πρωτογράψω. Καθώς έμαθα έγινε πρόσφατα Δημοτικό συμβούλιο για το νέο δημαρχείο που θέλει να φτιάξει ο κ. Τζανακούλης. Ένα δημαρχείο άξιο της ιστορίας και του μεγέθους της πόλης μας. Θα ήθελα να πω στο δήμαρχο μας να είναι πιο απλοϊκός και να κοιτάζει πρώτα το τι έχει ανάγκη αυτή η πόλη, ποιες είναι οι πραγματικές τις ανάγκες. Έχει κάνει καμία βόλτα ο δήμαρχος στις συνοικίες τις Λάρισας – και μην μας πει πάλι ότι περπατάει και τα βλέπει όλα- να δει σε ποια κατάσταση βρίσκονται. Το μόνο που σας ενδιαφέρει απ ότι φαίνεται είναι η υστεροφημία του και αυτοπροβολή σας –καμάρωνε στο μέγαρο Μαξίμου σαν αντιπρόεδρος τις ΚΕΔΚΕ- σε τέτοιο βαθμό που χάνεται την ουσία το να είστε δήμαρχος της Λάρισας. Δεν έχω καμία απολύτως διάθεση να σας κάνω μάθημα αλλά πρέπει επιτέλους να καταλάβετε ποιο είναι το καλό της πόλης. Αντί να καταφεύγετε σε κορώνες να αναλογιστείτε τη σας λένε οι επιστημονικοί φορείς για το θέμα του Δημαρχείου. Αλλά το ξέχασα εσείς ακούτε τους φορείς κατά πως σας βολεύει. Οι αρχιτέκτονες λένε όχι σε αυτό που θέλετε να κάνετε στο κέντρο τις πόλης από ότι φαντάζομε θα είναι ένα κτήριο στη μέση και γύρω γύρω κάποια άλλα κτήρια μεγαλύτερα. Για φανταστείτε το μπορείτε, η καρέκλα σας το απαγορεύει. Τελικά ποιανού συμφέροντα εξυπηρετείτε τα ΔΙΚΑ σας η των ΦΙΛΩΝ σας εργολάβων, γιατί τα συμφέροντα τον Λαρισαίων Δημοτών δεν το βλέπω. Για κάντε μια αναγνωριστική ερώτηση στους χώρους που συχνάζετε να δείτε τι λέει ο κόσμος για το οικόπεδο και τον δημαρχείο σας, γιατί τελικά πρόκειται για το δημαρχείο σας για μια ιδέα που σας καρφώθηκε στο μυαλό σας και κανένας άλλος δεν βλέπει την ανάγκη ύπαρξης του. Ακούγονται πολλά στη Πόλη για το θέμα «ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ, πόσα από αυτά είναι αλήθεια ? Πάντως έστω και ένα να είναι να είστε σίγουρος ότι οι δημότες δεν θα το αφήσουν να περάσει έτσι και θα αντιπαρατεθούν μαζί σας. Και από την άλλη αρκετά με την τιμή αγοράς του οικοπέδου ΟΚ το καταλάβαμε ήτανε συμφέρουσα.
Μας λέτε: ”Η πόλη της Λάρισας είναι μία από τις μεγαλύτερες της Ελλάδας και από τις πιο ιστορικές της Ευρώπης. Κατά γενική ομολογία δεν έχει το δημαρχιακό κτίριο, που θα έδινε εκείνη την εικόνα, τόσο στους πολίτες της Λάρισας όσο και στους επισκέπτες, ώστε να αναφέρονται σ αυτό. Υπάρχει έντονο πρόβλημα, που γίνεται ιδιαίτερα αισθητό, όταν υπάρχουν επίσημες αντιπροσωπείες αλλά και επίσημοι προσκεκλημένοι.»
από τα παρακάτω δημαρχεία θα διαπιστώσετε ότι όλα είναι ιστορικά κτήρια η Λάρισα δεν διέθετε κάτι ανάλογο -Μήλος του Παππά- που θα μπορούσε να αναδειχθεί και να γίνει δημαρχείο?

Αάχεν

Αντβέρπη

Κωλονία

Φλωρεντία

Αννόβερο

Λίντς


Λαρισαίων Πόλις εσείς τι λέτε?
Γιατί δεν είδα ξεκάθαρη άποψη? Η κ. Κουρσούμη τελικά τα πάει μια χαρά με την συμπολίτευση για ακόμα μία φορά έβγαλε τον κ. Δήμαρχο από μια δύσκολη θέση, ξεκαθαρίστε επιτέλους τι θέλετε να κάνετε. Θέλετε να γίνει Δημαρχείο στη κεντρική πλατεία, έχετε ανάγκη από μια καρέκλα που θα βλέπει στη πλατεία? Αναλάβετε δράση, έχετε φαντασία και ανθρώπους, χρησιμοποιήστε τους. Δεν πιστεύω ότι η άλλη πλευρά διαθέτει καλύτερο υλικό. Πρέπει να βρείτε τον βηματισμό σας πως λέμε στο στρατό Εν…Δυό…Εν…Δυό…Ένα στο αριστερό… κτλ όταν τον καταλάβετε να είστε σίγουροι ότι θα τα πάτε καλύτερα…!!!

Δον Κιχώτης

Advertisements
This entry was posted in Τα κακώς κείμενα της ΠΟΛΗΣ. Bookmark the permalink.

11 Responses to Τι συμφέροντα παίζονται για το νέο Δημαρχείο

 1. Ο/Η venceremo λέει:

  όλα τα χε η Μαριω το δημαρχείο της έλειπε! ου ρε!!!!που θες και μέγαρο να στεγάσεις την ψωνιά σου! συγνώμην δεν άντεξα…ρε Δον την ποπάρα τι την είπες και μόλις έφαγα γμτ…θα βγάλω την κρέπα μποέμ…
  Gonzo

 2. Ο/Η annabooklover λέει:

  Διαβάζω το κείμενο σας και το πιο πρόσφατο του Γκόνζο και καταλαβαίνω ότι τα έχετε πάρει άγρια με την ιδέα του νέου Δημαρχείου.
  Κατ’αρχήν να πω ότι συμφωνώ μαζί σας για το ότι η πόλη δε χρειάζεται νέο δημαρχείο και μάλιστα στο κέντρο της πόλης. Η δε επιχειρηματολογία του δημάρχου ότι η Λάρισα δεν έχει το δημαρχείο που της αξίζει, oh my god, έλεος δηλαδή, τί αλαζόνας αυτός ο άνθρωπος.
  Αλλά… (δικηγόρος του διαβόλου), δε θα ήταν ωραία σε μια ιδανική πόλη να υπήρχε ένα όραμα βρε αδελφέ, ένας διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός και να γινόταν ένα δημαρχείο που να το επισκέπτονταν άνθρωποι απ’όλη την Ελλάδα και γιατί όχι τον κόσμο;
  Πολύ αμφιβάλλω όμως για τη αισθητική αυτού του Δημοτικού Συμβουλίου.

 3. Ο/Η kosmetsas λέει:

  Νομίζω ότι πρέπει να επανεξεταστεί η περίπτωση του Μύλου!

 4. Ο/Η venceremo λέει:

  @ annabooklover
  Άννα δεν θα επιχειρηματολογήσω υπέρ κανενός νέου δημαρχείου άποψή μου είναι ότι στη Λάρισα υπάρχουν άλλες προτεραιότητες πολύ ποιο σημαντικές από το να γίνει ένα νέο δημαρχείο και ειδικά κάτω από τις συνθήκες που το σκέφτεται ο ευφάνταστος Δημαρχός μας. Σαφώς και αν είναι τελικά να γίνει πρέπει να γίνει με διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό και όχι να δρομολογείτε ουσιαστικά μια ΑΝΑΘΕΣΗ. Γιατί όσοι γνωρίζουν το τι ακούγεται σε διάφορα πηγαδάκια στη Λάρισα υπάρχει έτοιμη αρχιτεκτονική μελέτη του νέου δημαρχείου. Πιστεύω ότι πρέπει να γίνει σύνθημά μας ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ όχι έτσι όπως το οραματίζεται η Δημοτική αρχή.
  Ένα όραμα είναι να γίνει δημαρχείο Ο Μήλος του Παππά με ελεύθερους χώρους που μπορούν να διαμορφωθούν κατάλληλα αλλά προφανώς δεν αρέσει η ιδέα στον δήμαρχο γιατί άλλα έχει στο μυαλό του.
  Δον Κιχώτης

 5. Ο/Η annabooklover λέει:

  Ο Μύλος θα ήταν πράγματι πολύ καλή ιδέα.

 6. Ο/Η venceremo λέει:

  ναι ου τέλεια ιδέα…
  Gonzo…..

 7. Ο/Η papaioannou λέει:

  Αν αρχίσουμε να λεμέ προτάσεις για το που πρέπει να γίνει το νέο δημαρχείο είναι σας να αποδεχόμαστε ότι η πόλη μας χρειάζεται νέο δημαρχείο.
  Από μια πρώτη ανάγνωση του κειμένου αντιλήφθηκα ότι στην αρχή διαφωνείτε πλήρως με το νέο Δημαρχείο, καθώς όπως πολύ σωστά λέτε η πόλη μας έχει άλλες ανάγκες.
  Στην συνεχεία προτείνεται να επανεξεταστεί η περίπτωση του Μύλου.
  Με αυτά και με τα αλλά ο Τζανακούλης θα κάνει την δουλεία του.

  Το θέμα είναι χρειάζεται η Λάρισα νέο Δημαρχείο ναι η όχι. Αν ναι τότε εκεί που πρέπει να έχουμε στραμμένα τα αυτιά και τα μάτια μας είναι: στο συνολικό κόστος στην διαφάνεια των διαδικασιών, στο που θα γίνει και τι περιβαντολογικές και κυκλοφοριακές συνέπειες θα έχει σε μια ήδη επιβαρημένη Λάρισα.

  Αν δεν χρειάζεται η πόλη νέο Δημαρχείο τότε πρέπει να πέσουν τα τσιμέντα από την αντίδραση.

 8. Ο/Η venceremo λέει:

  @ Παπαϊωάννου

  Σαφώς και δεν θέλει δημαρχείο η Λάρισα κατά την άποψή μας, σαφώς και υπάρχουν άλλες προτεραιότητες, αλλά επειδή δεν έχουμε το μαχαίρι για να κόβουμε κατά πως θέλουμε κάνουμε και την εναλλακτική πρόταση μίας και προηγούμενη Δημοτική αρχή είχε δρομολογήση κατασκευή αίθουσας εθιμοτυπίας στο Μύλο του Παππά. Πιστεύουμε δε ότι πρέπει να γίνει μια ανακατασκευή του υπάρχοντος δημαρχείου με αποσυμφόρηση των υπηρεσιών. Να δρομολογηθεί δηλαδή η κατασκευή του βιοκλιματικού κτηρίου της οδού Καλλιθέας. Και αναγνωρίζουμε ότι το συγκεκριμένο κτήριο είναι προς την σωστή κατεύθυνση.

  Δον Κιχώτης

 9. Ο/Η Εγω λέει:

  Πολυ ωραια ιδεα. Πολυ ομορφο κτηριο (που μπορει να γινει σημα κατατεθεν της πολης μας) και με μεγαλο χωρο παρκινγκ να μη μπερδευονται μεσα στη πολη τα αυτοικινητα των δημοτικων συμβουλων και επισημων επισκεπτων.

 10. Ο/Η ocean λέει:

  ε..καλά…δε νομίζω πως το θέμα είνα τα αυτοκίνητα των δημοτικών συμβούλων!!!

 11. Ο/Η dil okulu λέει:

  ξέρετε οποιεσδήποτε πληροφορίες για αυτό το θέμα σε άλλες γλώσσες;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s