Και ο Τζανακούλης θέλει τον Κατσαρό του…


Λάρισα: μια πόλη που δεν κοιμάται ποτέ (the city never sleeps… έλεγε ο δήμαρχος, το αγγλικό μας έλειπε) , γιατί …δεν μπορεί να κλείσει μάτι από τα ντεσιμπέλ…

Στην πεντάδα με τις πιο θορυβώδεις πόλεις εμφανίζονται το Ηράκλειο Κρήτης, η Λάρισα, η Πάτρα, τα Γιάννενα και ο Πειραιάς.

Έπρεπε να το επισημάνει η Νομαρχεία Λάρισας πριν από ένα μήνα για την ηχορύπανση.

Λάβρος κατά όσων ιδιοκτητών καφετεριών και μπαρ προκαλούν ηχορύπανση στην πλατεία Νεάπολης, ο νομάρχης Λάρισας κ. Λουκάς Κατσαρός, στέλνοντάς τους, μάλιστα σαφές μήνυμα για αλλαγή τακτικής.

«Θα εξαντλήσουμε τα περιθώρια που μας δίνει ο νόμος»
«Δεν γίνεται να διαλύσουμε μια συνοικία ολόκληρη για τους λίγους»

Συνεχίζοντας, υποστήριξε ότι στην περιοχή της Νεάπολης, «υπάρχουν κάποιοι που λειτουργούν ως δυνάστες. Όσοι θέλουν να μετατρέψουν τις καφετέριες σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, δεν θα το καταφέρουν», δήλωνε χαρακτηριστικά ο νομάρχης Λάρισας.

Μάλιστα, απέστειλε και μήνυμα προς άλλους φορείς και υπηρεσίες εκτός Νομαρχίας, να μην κάνουν «τα στραβά μάτια» (αλήθεια ποιόν εννοεί…) σε αυθαιρεσίες και παρανομίες, σημειώνοντας ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. «Όσοι νομίζουν ότι το κράτος είναι αδύναμο και ανίσχυρο κάνουν λάθος. Το κράτος είναι ισχυρό» κατέληξε ο νομάρχης Λάρισας, προαναγγέλλοντας με αυτό τον τρόπο, σειρά ελέγχων στην περιοχή από υπηρεσίες της Νομαρχίας σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Αυτά έλεγε ο Νομάρχης στις 16/07/2007

Η άδεια για χρήση μουσικών οργάνων που χορηγεί ο Δήμος, με τη συγκατάθεση της Διεύθυνσης Υγιεινής, δίδεται υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις: Παράθυρα και πόρτες των καταστημάτων πρέπει να είναι κλειστά όταν γίνεται χρήση της μουσικής, η ένταση της οποίας δεν πρέπει να ξεπερνά τα 80 ντεσιμπέλ (db), εντός του καταστήματος και τα 30 db εκτός αυτού.
Μάλλον πολλά παράθυρα έχει ο Δήμος που δίνει τις άδειες ξέρετε τα λεγόμενα και παραθυράκια με τον παρά στο χέρι.

Σήμερα διαβάζουμε στον τοπικό τύπο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μια εκτεταμένη επιχείρηση του Δήμου Λάρισας που οδηγεί σε σφράγισμα μεγάλου αριθμού καφέ – μπαρ στο κέντρο της πόλης και στη Νεάπολη. Με εντολή δημάρχου, η Δημοτική Αστυνομία κινείται μεθοδικά και εφαρμόζοντας το νόμο σφραγίζει καταστήματα ακόμη και για μήνες ολόκληρους.Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, γνωστό καφέ- μπαρ της πλατείας Ταχυδρομείου έχει σφραγιστεί από τώρα μέχρι τα Χριστούγεννα. Ενώ για κάποιο άλλο, επίσης πολύ γνωστό, στη Νεάπολη επίκειται το σφράγισμά του για 170 ημέρες.
Τελικά ο δήμαρχος υπαναχώρησε κάτω από την πίεση τον γεγονότων (λέγε με Κατσαρός) και εφαρμόζει τον νόμο, μόνο που τον θυμήθηκε μετά από τις δηλώσεις του Νομάρχη Λάρισας. Ως τώρα ούτε καν το σκέφτηκε και αυτό δείχνει το ενδιαφέρον του για τους δημότες.

Δον Κιχώτης

Advertisements
This entry was posted in Λέμε ΤΩΡΑ, Τα κακώς κείμενα της ΠΟΛΗΣ. Bookmark the permalink.

14 Responses to Και ο Τζανακούλης θέλει τον Κατσαρό του…

 1. Ο/Η scotland yard λέει:

  Ο jack δεν μπορεί να ξεπεράσει το κάζο που έφαγε στις εκλογές
  απο τον loukas.
  Αν και εκπροσωπούσαν τον ίδιο χώρο, το ποσοστό που πήρε ο
  loukas στη πόλη ήταν 46% ενώ ο jack πήρε 42%

 2. Ο/Η venceremo λέει:

  πωπωπωπωπω…πήρε το νόμο στα χέρια του ο Μέγας…

  Gonzo The Great

 3. Ο/Η Garfield λέει:

  Διαφωνώ στο ότι η πόλη έχει θόρυβο, έτσι τουλάχιστον πως το θέτετε.
  Ζωή έχει η πόλη μας. Αυτό αποδεικνύετε να πάει κανείς κατά τις 8 το πρωί στην Ταχυδρόμου επί της Ρούσβελτ που θά τον ξεκουφάνουν τα τιτιβίσματα των πουλιών.
  Όπως και αν ξενύχτης καθίσει για σουβλάκια στην «Τρίγωνη».
  Να μη πω ότι όταν καθόμαστε για καφέ στην «Τρίγωνη» μας πολιορκούν τρυγόνια να τους δώσουμε κάποιο ψιχουλάκι απο τα κουλουράκια που προσφέρει η καφετέρια εκεί.
  Τώρα θυμήθηκα ένα γεγονός του 1998 (ή 99)
  Κάθε βράδυ το καλοκαίρι πήγαινε περιπολικό κατά τις 2 μετά τα μεσάνυχτα στη «Τρίγωνη»,στον «Ερμή» συγκεκριμένα. Κάποιος περίοικος ενοχλούνταν.
  Έκαναν λοιπόν οι αστυνομικοί παρατήρηση στον ιδιοκτήτη.
  Τις πρώτες βραδιές υπήρχε μουσική και φυσικά έκλεινε Ότι πιο λογικό.
  Από κάποια στιγμή και μετά η μουσική έκλεινε πριν εμφανιστεί το περιπολικό. Στην εντολή του «οργάνου» να κλείσει η μουσική πήρε την απάντηση «Μα δεν υπάρχει μουσική».
  Είπε λοιπόν το εξής εξωφρενικό: «Να του πεις να μη μιλάνε»
  Τα γεγονότα αυτής της εποχής είχαν αναφερθεί στον τοπικό τύπο. Στον «Ημερήσιο Κήρυκα» (υπάρχει,είδατε;, κι άλλη εφημερίδα στη Λάρισα) συγκεκριμένα
  Εκείνα τα καλοκαίρια ο «Ερμής» είχε κόσμο ως τις πρώτες πρωινές ώρες. Τώρα δεν έχει και το γιατί είναι άλλη ιστορία
  Μήπως λοιπόν είναι μόνο ζωή ηχορρύπανση. Το άρθρο που επισυνάπτεται αναφέρεται κυρίως στην Κυκλοφορία των αυτοκινήτων κι εδώ θα συμφωνήσω ότι κάτι πρέπει να γίνει. Όχι όμως να κλείσουμε τον κόσμο στα σπίτια του
  Αααα και παρεμπιπτόντως ξερω δυο μέρη που δεν έχει καθόλου θόρυβο. Στην Ανθούπολη το ένα κι εξω απο τη Λάρισα το άλλο.
  Τα νεκροταφεία.
  Garfield πρωην Εγω

 4. Ο/Η venceremo λέει:

  χτες κατά τις 2 και κάτι που πήγα Προφήτη Ηλία από τετράγωνα μακριά ακουγόταν μουσική και ήταν απίστευτα ενοχλητική.ο ευφυέστατος dj μια δυνάμωνε τέρμα όμως μιλάμε και αμέσως χαμήλωνε μετά πάλι τα δινε με ότι είδος να ναι, dance και σκυλάδικο μετά καπάκι….το θέμα ήταν οτι το μαγαζί ήταν άδειο..μια παρέα είχε μείνει..
  και όσο για τον τοπικό τύπο φυσικα τον ξέρουμε τον κύρηκα και έχουμε και πολύ καλές σχέσεις μαζί του…

  Gonzo The Great

 5. Ο/Η Garfield λέει:

  Ετσι ε?
  Και δε βρεθηκε κανεις να κανει ενα τηλεφωνακι για διατάραξη κοινης ησυχίας?

 6. Ο/Η venceremo λέει:

  που να ξέρω μήπως έκατσα να περιμένω?
  φυσικά έφυγα γιατί ήταν και βαρετά.
  αλλά ε δε φταίει και ο «κανείς» που δεν πήρε κιόλας αν ο ιδιοκτήτης ή ο dj έχουν συμπεριφορά βλαχέξ..τύπου «είμαι στο παζάρι…»

  Gonzo The Great.

 7. Ο/Η Garfield λέει:

  Όσο για την υποστήριξη φαντάζομαι. Και καθημερινοί αναγνώστες είστε (όπως εγώ), και όταν παντρευτήκατε τη γνωστοποίηση εκεί τη δημοσιεύσατε (ή αν δεν έγινε ακόμη θα γίνει).
  Καλές σχέσεις σημαίνει αμφίδρομη υποστήριξη .
  Αααα και είναι Κήρυκας κι όχι Κύρηκας

 8. Ο/Η venceremo λέει:

  κοίτα καλέ που θα μας φάει. δαίμων της ταχύτητος τι να κάνουμε μας συγχωρείτε πολύ….πως να επανορθώσουμε…αλλά ένα ίσον κανένα και ειδικά μέσα στον ωκεανό της κατα λάθος και εξ αγνοίας ανορθογραφίας που αντιμετωπίζουμε καθημερινά.
  όσο για αμφίδρομη υποστηριξη και άλλα τέτοια εγώ personally ούτε που θα ένιωθα τύψεις και ενοχές για φιλίες γνωριμίες η οτιδήποτε αν είχα (έτσι κι αλλιώς η Λάρισα είναι αρκετά μικρή όπως έχουμε καταλάβει) που ε καμιά φορά δε σχετίζονται με την ιδιότητα του καθενός..ούτε η μία επεμβαίνει στην άλλη.κι όμως συμβαίνει.και θέλω να πιστεύω οτι η επεξήγηση της έκφρασης έχω καλή σχέση δεν είναι «έχω το μέσο,μου κάνει τα χατήρια,τον εκμεταλλεύομαι κτλ κτλ..»

  (μην ψάξεις να βρείς αν το εξ αγνοίας είναι σωστό..είναι.)

  Gonzo The Educated

 9. Ο/Η Garfield λέει:

  Για να αποκωδικοποιήσω λίγο τα γραφομενά μου και να μη θεωρηθούν ως επίθεση σε κανέναν.
  Εχω γράψει οτι θεωρούσα τον Δημητρακόπουλο «νταβατζή της πόλης μας» και την «Ελευθερία» όργανο γι’ αυτό τον σκοπό.
  Δεν είναι τυχαίο οτι «λουζόμαστε» τον κ. Τζανακούλη δήμαρχο χάρης σ’ αυτόν.
  Και να πεις δεν έχει άλλη εφημερίδα η Λάρισα που να κάνει εξίσου (και μερικές φορές καλύτερη δουλειά;)
  Τους έχουμε λέμε φίλους αλλά τι φίλοι, ας δούμε τις κυκλοφορίες (όπως τις μαθαίνουμε ε?). Ούτε το πως γράφετε δεν ξέρουμε.

 10. Ο/Η venceremo λέει:

  ε τώρα θέλω να πιστεύω οτι δε μπορεί ένας άνθρωπος να κάνει πλύση εγκεφάλου σε μισή πόλη ότι και να γίνει, λες και είναι ο Λεξ Λούθορ…αν είναι έτσι τότε το νοητικό επίπεδο της πόλης έχει μεγαλύτερο πρόβλημα από όσο φαινόταν ειδικά μετά τις τελευταίες δημοτικές..
  τι νόημα έχει όμως να ψάχνουμε τέτοιες ευθύνες?η ευθύνη βαραίνει κατ εμε μόνο και μόνο και αποκλειστικά τους ψηφοφόρους που του δωσαν το δικαίωμα να ειρωνεύεται και να αυξήσει λίγο ακόμα τα επίπεδα της υπεροψίας και της ψωνιάς του.και από οτι διάβασα και σήμερα στην Ελευθερία σε μια συνεντεύξη του δημάρχου τους (δικός μου δεν είναι) προαναγγέλει έργα στυλ θέατρο στο ουηλ δημαρχείο μύλος και το κεντρο να ασφυκτιά να βρωμάει και να ζέχνει από παντού…

  Gonzo The Hater

 11. Ο/Η Garfield λέει:

  Ενας ανθρωπος? Ποιον λες? Για να καταλαβεις οτι γινεται πλυση εγκξεφαλου, πες σε όποιον οτι δίαβασες την συνεντευξη του δημαρχου στην εφημερίδα.
  Θα καταλαβουν για ποια πρόκειται. Για ολους σχεδον του Λαρισαιους μια ειναι η εφημεριδα.
  Μπορει να γίνομαι κουραστικος, αλλα επιμενω, εδω ειναι το μεγάλο προβλημα μας σαν πολη. Να γνωρισουμε κι αλλες φωνες.
  Εβγαλε και ξαναεβγαλε και ξαναεβγαλε δημαρχο και μαλιστα για 3 τετραετιες δημαρχο χωρις να κανει τιποτε καλο. Κι ολοι το έχουν σίγουρο οτι θα βγαλει και βουλευτη.
  Εεεε λοιπον αφου αυτοι είμαστε αυτες οι αρχες μας αξιζουν

 12. Ο/Η venceremo λέει:

  ναι κοίτα δε φταίει η ελευθερία που οι άλλες δε έχουν φτιάξει πχ μια σελίδα της προκοπής να διαβάζεται εύκολα .αν συγκρίνεις τη σελίδα της ελευθερίας και του κύρηκα στην πρώτη έχει πιο πολλά θέματα και έχει και ολο το φύλλο σε pdf .τότε δεν θα πάω στον κύρηκα που βάζει στη σελίδα του 10 θέματα μόνο οκ?μόνο σε αυτό το βαθμό την προτιμώ χωρίς να έχω καμία ιδιαίτερη συμπάθεια ούτε φαν είμαι να την αγοράζω καθημερινά.αλλά έχω διαβάζει αρκετά συχνα σχόλια αρνητικά για το δήμαρχο και μάλιστα αρκετές φορές τη βδομάδα αν δεις τα ψιθυριστά .προσωπικά ποτέ δεν μου δωσε καμία τέτοια εντύπωση σαν αυτή που λες.ίσως να ξέρεις κάτι παραπάνω δε ξέρω αλλά δεν έχω τέτοια εντύπωση εγώ.

  Gonzo The Great

 13. Ο/Η Garfield λέει:

  Πρωτη φορά ακουω αναγνωστη να λεει για το πως βαζουν την υλη στις σελιδες.
  Επι του προκειμενου εχω δυο παρατηρησεις.
  Η πρωτη μιλαμε για μια εφημεριδα tabloid και η αλλη ειναι σεντόνι. ποσα θεματα να χορεσουν σε μια tabloid ευκολοδιαβαστη σελιδας;
  Και σαν δευτερη να θυμισω το «Εθνος».
  Πριν το ’89 ειχε κοντα στα 200.000 φυλλα. Μετα τη στροφη προς τα δεξιά που πήρε με τη συγκιβερνηση, καταποντισθηκε. Οσο ομορφες και να εκανε τις σελίδες του ποτε δε μπόρεσε να φτασει σ’αυτα τα φυλλα.

 14. Ο/Η venceremo λέει:

  Δεν μπορώ να καταλάβω για πιο λόγο γίνετε η αντιπαράθεση με τις εφημερίδες της Λάρισας.
  Ο καθένας μας είναι σε θέση να καταλαβαίνει και να αναγνωρίζει τα αρνητικά σε κάθε εφημερίδα που παίρνει στα χέρια του.
  Όσοι εμπλέκονται γενικότερα με τα κοινά στη πόλη γνωρίζουν από πρώτο χέρι τι σημαίνει ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και τι ΚΗΡΥΚΑΣ. Τα προβλήματά της πόλης δεν σταματούν στις εφημερίδες είναι πραγματικά και ουσιαστικά προβλήματα που θέλουν λύσεις.
  Αγαπητέ Garfield θα περίμενα από την πλευρά σου να πείς αυτά που σκέφτεσαι και να τα εκφράσεις έστω εδώ σε αυτό το ιστολόγιο. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε πολύ περισσότερα απ΄ότι μπορούμε να κάνουμε σαν μονάδες. Αυτό το ιστολόγιο είναι η αρχή για να αφυπνίσει και να προβληματίσει τους επισκέπτες του. Δεν είμαστε εμπαθείς με τον κ. Τζανακούλη, αλλά τα γεγονότα είναι αυτά που μας κάνουν να απευθυνόμαστε κατά κύριο λόγο στο Δήμαρχο και τους συνεργάτες του. Η αδιαλλαξία και ο εγωκεντρισμός δεν κάνανε ποτέ σε κανέναν πόσο μάλλον σε μια πόλη ολόκληρη.

  Δον Κιχώτης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s