λογο(λαγνεία)


Το άρθρο του κ. Γιαννούλα στην Ελευθερία

[…Η μηδενιστική τακτική φθείρει, ενδεχομένως, πρόσκαιρα τον αντίπαλο. Η μονότονη, όμως, κουράζει το εκλογικό σώμα, πολύ περισσότερο μάλιστα όταν στο παιχνίδι αυτό των εντυπώσεων μπαίνουν και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και αναπαράγουν τα ίδια και τα ίδια για προφανείς λόγους….]

Για θυμηθήτε σας παρακαλώ την 2ετία 2003-2004 πρίν από της εκλογές πως βγαίναν στα παράθυρα και κάνανε μηδενιστική πολιτική.
[… Λες και δεν έχει άλλα ζητήματα να αντιμετωπίσει η χώρα, λες και η πολιτική έχει στερέψει και όλα κινούνται στον αστερισμό της εκλογολογίας. Γέμισε η Ελλάδα Πυθίες και η εικοτολογία πάει σύννεφο….]

Και με πρώτους διδάξαντες τους βουλευτές της κυβέρνησης.

[Ελυσαν προβλήματα, αλλά όχι όλα. Απεναντίας, δημιούργησαν τόσα πολλά άλλα καινούργια, όσο κυβερνούσαν, ώστε ο λαός αποφάσισε πριν 3,5 χρόνια να τους τοποθετήσει στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο λαός διαθέτει, πλέον, και νου και μνήμη και κρίση και ξέρει τι θα κάνει, όταν φθάσει η ώρα τους.]

Και μέσα σε 3,5 χρόνια η νέα διακυβέρνηση έφερε το χάος. Ούτε καν στο διαχειριστικό κομμάτι δεν μπόρεσε να τα βγάλει πέρα, να μην αναφερθώ στο πολιτικό και στην παροχολογία των τελευταίων ημερών. Και ο λαός σαφώς διαθέτη και νου και μνήμη για να στείλει του επικίνδυνους στο σπίτι τους.

Από την μία λέτε έλυσαν προβλήματα αλλά όχι όλα, θα σας ρωτήσω το πολύ απλό εσείς σαν δημοτική αρχή τα λύσατε όλα τα προβλήματα της Λάρισας και εσείς έχετε 8 χρόνια στη εξουσία, θα έρθει όμως και για εσάς η ώρα της αλήθειας όσο πικρής και αν είναι.

ΣΕ 3,5 ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΟΣΑ ΟΣΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ 350..ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΙ…ΧΑΟΣ.ΕΣΕΙΣ?ΑΠΛΑ…ΤΙΠΟΤΑ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΥΦΑΚΙ….

[…Γι΄ αυτό και επικοινωνούν μεταξύ τους συζητώντας, πίνοντας, διασκεδάζοντας αλλά και προβληματιζόμενοι για το μέλλον. Όσο κι αν επιχειρούν ορισμένοι να τους φανατίσουν με φαντάσματα του παρελθόντος, η συντριπτική πλειοψηφία τους αντιμετωπίζει αδιάφορα και ψυχρά, γυρίζει την πλάτη και τραβά το δρόμο της….]

[…Στις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, θα ψηφίσουν το κόμμα της αρεσκείας τους….]

Στις εκλογές που θα γίνουν ο λαός θα κοιτάξει το μέλλον και αυτό το μέλλον σίγουρα δεν μας το προσφέρει η ΝΔ. Το απέδειξε τα 3,5 χρόνια διακυβέρνησης με το παραπάνω.

ΔΩΣΕ ΔΟΝ!

[…Τη δική μου ψήφο π.χ. εκτός των άλλων, θα την επηρεάσει θετικά η παράταξη αυτή, που με τις επιλογές της στο παρελθόν δεν επέτρεψε να έχει η χώρα μας το επίπεδο ζωής πολλών απ΄τις Βαλκανικές και Ανατολικές Ευρωπαϊκές χώρες. Θα την επηρεάσει θετικά, επίσης, η παράταξη που οδήγησε τη χώρα στην ευρωπαϊκή οικογένεια, πηγαίνοντας κόντρα στο σύνθημα «Ε.Ο.Κ. και Ν.Α.Τ.Ο. το ίδιο συνδικάτο». Γιατί, ας μη γελιόμαστε, αυτές οι δύο επιλογές ήταν κυρίως που δημιούργησαν το σασί, πάνω στο οποίο στηρίζεται η Ελλάδα της μεταπολίτευσης, με τα συν της και τα πλην της….]

Εδώ δεν μιλάτε παρελθοντολογικά; Είμαστε στο 2007 τι σχέση έχει το «Ε.Ο.Κ. και Ν.Α.Τ.Ο. το ίδιο συνδικάτο», έλεος κ. Γιαννούλα, μπορεί η ΝΔ να μας έβαλε στην ΕΟΚ, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όμως μας έβαλε στη ΟΝΕ, αυτό δεν το συνυπολογίζεται. Είναι ντροπή να προσπαθείτε με αυτό τον τρόπο να παραπλανήσετε όσους σας διαβάζουν. Και μάλλον η μνήμη σας έχει κενά το 1981 το ΠΑΣΟΚ βγήκε κυβέρνηση (48%) με αυτό το σύνθημα.

ΑΛΤΖΧΑΙΜΕΡ ΤΟ ΛΕΝΕ

[…Θα παίξει δε, καταλυτικό, αρνητικό ρόλο στην ψήφο μου η σκέψη για το ποιοι υπήρξαν στο παρελθόν οι πρώτοι διδάξαντες ημετεροκρατία, που ανήγαγαν σε επιστήμη τη ρουσφετολογία, που κατέστησαν τους Έλληνες ασπόνδυλους και καταδικασμένους να φιλούν «κατουρημένες ποδιές», για να λύνουν υποθέσεις και προβλήματά τους, με αποτέλεσμα μέχρι και σήμερα το σαράκι αυτό να κατατρώει τα θεμέλια της χώρας….]

Προφανώς και εδώ έχετε επιλεκτική μνήμη γιατί την ορολογία αυτή την εισήγαγε η Δεξιά διακυβέρνηση του πρεσβύτερου Καραμανλή και όλες οι υπόλοιπες δεξιές κυβερνήσεις (πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων). Τον ελληνικό λαό τον συνέδεσε το ΠΑΣΟΚ με την αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης. Η σημερινή γενιά δεν έζησε την δεξιά διακυβέρνηση

Αυτά για σας δεν μετράνε;

α) Αυξήσεις μισθών και συντάξεων (76% οι αγροτικές συντάξεις).

β) Μείωση φόρων.

γ) Μείωση θητείας.

δ) Ψήφος στα 18.

ε) Πολιτικός γάμος.

στ) Κατάργηση φακελώματος. Ανακοινώνεται η κατάργηση του αντεργατικού νόμου 330 και η καθιέρωση του πενθήμερου με 40 ώρες εργασίας.

ζ) Εθνικό σύστημα υγείας

η) Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού

θ) ΟΝΕ

ι) Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

ια) Ολοήμερο Σχολείο

[…θέλω να πιστεύω πως θα αρθούν και οι δύο στο ύψος των περιστάσεων και θα συμβάλουν, μαζί με τους άλλους αρχηγούς των κομμάτων, ώστε να οδηγηθεί η χώρα ομαλά στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές.]

Υπάρχει περίπτωση να μην γίνουν ομαλά οι εκλογές κ. Γιαννούλα, αστειεύεστε…!!!

Θα περίμενα από έναν δάσκαλο να γράφει ποιο συνετά και όχι να κάνει φτηνή προπαγάνδα για το «Ε.Ο.Κ. και Ν.Α.Τ.Ο. το ίδιο συνδικάτο».

ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΒΡΕ ΓΙΑΥΤΟ ΓΡΑΦΕΙ ΜΕ ΑΠΛΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ…..ΛΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΝΩΜΑΛΑ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΦΕΤΟΣ?ΛΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΣΑ ΠΑΝ?

Δον Κιχώτης

τα ελεεινά σχόλια ήταν του…

Gonzo The Great….

Advertisements
This entry was posted in Λέμε ΤΩΡΑ. Bookmark the permalink.

2 Responses to λογο(λαγνεία)

 1. Ο/Η ocean λέει:

  Αγαπητέ δάσκαλε,
  και έτσι και… γιουβέτσι?
  Ο λόγος του πολιτικού πρέπει να είναι ξεκάθαρος και απορώ πως εσείς δεν το γνωρίζεται. Όταν μάλιστα μας έχετε συνηθίσει σε άρθρα του τύπου.. πως πρέπει να είναι ο καλός εκπαιδευτικός, τι…τραβάει ο καλός πολιτικός (αν δε με απατά η μνήμη μου..).
  Ανήκετε σε ένα κόμμα, το υποστηρίζεται και καλά κάνετε. Λέτε την άποψη σας και επίσης πολύ καλά κάνετε. Μάθετε όμως να είστε και ειλικρινής και ξεκάθαρος. Η πολιτική κύριε Γιαννούλα θέλει επιχειρήματα και κυρίως…αληθινά πολιτικά!!!
  Μη μας αφήνετε να σας κάνουμε εμείς τέτοια μαθήματα!!!
  Και επειδή… «Ο λαός διαθέτει, πλέον, και νου και μνήμη…».
  Οι λαθεμένες επιλογές του πρωθυπουργού είναι μια πραγματικότητα, όλοι τις είδαμε και ελπίζουμε να μην τις βλέπουμε για πολύ καιρό ακόμη…δεν είναι απλά η προσπάθεια της αντιπολίτευσης να ασκήσει το ρόλο της.
  Εκλογολάγνος ποιος είναι? Αυτός που τις ζητάει, ή αυτός που ενώ λέει όχι, αφήνει τους υπουργούς του να συντηρούν και όχι μόνο, το κλίμα αυτό? Και το πρόβλημα ποιο είναι? Αν θα χαρακτηριστούν πρόωρες ή όχι?
  Πείτε μας ξεκάθαρα πως είστε οπαδός του δικομματισμού, παρόλο που σε αυτούς που κάποτε φώναζαν «Ε.Ο.Κ. και Ν.Α.Τ.Ο. το ίδιο συνδικάτο» δε χρωστάτε και λίγα!!!
  Για ένα πράγμα όμως μπορώ να σας διαβεβαιώσω αγαπητέ δάσκαλε… «Καραμανλής και Παπανδρέου, γόνοι και οι δύο μεγάλων…» θα…ακούσουν τις ανησυχίες σας και τελικά νομίζω πως δεν θα κάνουν πόλεμο, παρά μόνο…εκλογές!!!!!

 2. Ο/Η venceremo λέει:

  Σας παρακαλώ απαντήστε μου στο εξής.κάποιος οποιοσδήποτε.

  ο Γιαννούλας γιατί θεωρείται πολιτικός?

  ευχαριστω..

  Gonzo The Amazin…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s